Etiketter

fredag 2 augusti 2013

En värld med ständig access till nätet=pornvids everywhere!!!!! eller inte men det var en ganska fräck titel! - Accel World animerecension

Denna faithful fredag är jag här med min bedömning av animen Accel World, som i light novel form är skriven av samma som gjort Sword Art Online, för er som undrar, och det är därför jag bestämde mig för att kolla på den.

Accel World från förra året, 2012, producerad av Sunrise Studios, och är ursprungligen ett light novel serie av Reki Kawahara. Den utspelar sig kinda i samma universum som Swort Art Online, fast lite mer i framtiden.



I denna framtid får alla personer ett chip i skallen som gör så att de kan komma åt en virtuell dator i sina huvuden, genom avancerad nervteknik. Alltså behöver man inte längre datorer eftersom man kan t ex komma åt sin mejl med mera, allt i huvudet. Ja, för er som undrar (you dirty people) kan det innebära porn available wherever you go! Inte för att någon skulle vara intresserad av det... (Host) Back to the subject! I alla fall, i denna värld får vi följa vår huvudkaraktär Haruyuki, som är knubbig och kort snubbe med ljus röst som av någon anledning mobbas av SKOLANS TUFFINGAR! (Tolka caps som ni vill) Och hans liv är basically piss, men det finns en sak som han har, som ingen annan har. Han är asbra på spel!!! Och genom sina otroliga skills blir han indragen, genom skolans kanske populäraste tjej, Kuroyukihime, in i accelerationsvärlden, där, tro det eller ej, allting går snabbare! Programmet är egentligen ett MMO, men har funktionen att den accelererar medvetandet hos de som använder programmet, så en sekund in real life upplevs mycket längre i Accel World. Detta öppnar många möjligheter, som att man till exempel kan plugga för prov i all oändlighet (varför man nu skulle vilja göra det) eller under prov (now THAT can I understand). Men, för att få behålla programmet och dess najsliga funktion måste man ständigt skaffa sig nya poäng i spelet, som man får genom att besegra andra spelare i dueller. Och så börjar vårt äventyr!

Bland karaktärerna har vi den ovannämnda Haruyuki, som är väldigt nedtryckt och mobbad, och yeah, han har ingen enkel tillvaro skulle man kunna säga.

Vi har även hans vän Chiyu som är hans vän, so much for that character, och även Kuroyukihime som introducerar honom för Accel World och blir hans guild ledare i spelet.

Jag måste erkänna att handlingen visade sig vare betydligt bättre än vad jag trodde den skulle, det lät först lite som ett sämre SAO, men visade sig vara mycket bättre! Varför då, kanske ni undrar? Jo, det ska jag säga er! För att även om det kanske inte är en story som går igenom hela serien så känns handlingen alltid närvarande, man vet var de är och varför, vad de har för mål för tillfället osv, så blir serien inte slice-of-life som SAO tenderade att bli. Varje episod ger något, som kanske inte är viktigt för fortsättningen, men som gör desto mer för att utveckla och introducera betydelsefulla karaktärer.

Här har vi vår stilige huvudkaraktär!


Och det leder mig till karaktärerna, som i sin tur är väldigt bra också. Haruyuki störde mig lite först eftersom jag inte gillar cry-baby karaktärer särskilt mycket, men han får väldigt bra development! Samma sak med i princip alla karaktärer förutom EN, vilket verkligen stör mig! Det verkar som att vissa karaktärer inte fyller någon annan funktion än att vara friend of a friend, eller bara en som är där för att VISA SITT VARMA STÖD, vilket givetvis är jätteroligt att se på skräm... Detta blir ett problem, särskilt senare i  serien då en av vändningarna får enormt mycket mindre impact!

Men dock, antagonisten i den här serien är riktigt starkt, vilket är bra för det saknade jag verkligen i andra serier, som t tx just Sword Art Online. Han är stark, framställs som hotfull, och som tittare fullständigt avskyr man honom. Perfect!

Och i denna handling kommer en hel del action med duellerna i accelerationsvärlden, som verkligen visar hur bra animationen är! Fina färger, mäktiga detaljer och som sagt, väldigt bra action! Och, just gotta say it, DAT ARMOR!!!!!

Ljudet är också asnajs och passar animen väl, och som bevis, animen har ett soundtrack som jag faktiskt fortfarande kommer ihåg! (And that´s pretty goddamn amazing!)

Denna anime är värd 9/10, kanske upp mot den perfekta poängen, om det inte vore för en del små brister här och där. KOLLA PÅ DENNA ANIME OM DU GILLAR SÅDANA HÄR SERIER!!!!!



Ett ord... DETALJER!!!!

Och som alltid, gilla, dela, whatevera gärna om ni gillar mitt arbete, och vill visa ert stöd! Tack för mig!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar